Literatuur 

Uitgeverijen

Achtergrondinformatie over de antroposofische literatuur vindt u op de website van de Antroposofische Vereniging. Op haar website staan ook de antroposofische tijdschriften vermeld.

Nearchus CV is uitgever van voordrachten van Rudolf Steiner, de brochurereeksen ABC Wegwijzers, ABC Opvoedwijzers en ABC Jaarfeesten en van titels over sociale driegeleding, onderwijs en geneeskunde.

Bij uitgeverij Christofoor is o.a. de reeks Werken en voordrachten van Rudolf Steiner verschenen. Daarnaast geven zij ca. 350 boeken uit over uiteenlopende onderwerpen, zoals pedagogie, persoonlijke ontwikkeling, sprookjesboeken en prachtig geïllustreerde prentenboeken.

Bij uitgeverij Pentagon is een reeks 'Kleine Steiners' verschenen, alsook een reeks boeken (ca. 41) met voordrachten van Rudolf Steiner over uiteenlopende onderwerpen en vele boeken van andere auteurs.

Bij uitgeverij Kamerling zijn boeken over religieuze en andere onderwerpen verschenen. Hier kunt u artikelen uit het jaarboek Logos gratis downloaden.

Bij uitgeverij Hesperia zijn o.a. verschenen Kind van zes en Kind van negen en verschijnt jaarlijks de zaaikalender van Maria Thun.

Uitgeverij Perunboeken geeft o.a. werken van Sergej O. Prokofieff en Vladimir Solovjov uit.

Uitgeverij Occident geeft de boeken van Mieke Mosmuller uit.

print deze pagina...