Kinderopvang 

Heemhuys Zonnekind

Aan het Willebrordusplein in Rotterdam vind je Heemhuys Zonnekind van Judith Klijnsma. We hebben aan het plein een benedenwoning met een kleine tuin, wat middenin de stad wel iets bijzonders is. Voor mijn Heemhuyskinderen is de tuin natuurlijk fijn om in te spelen. En voor ontdekkingstochten in de vrije natuur, gaan we met de bakfiets naar het Kralingse bos. Daar is onder meer een kinderboerderij en een Heemtuin, waar je met kinderen vele grote en kleine avonturen beleven kunt.

Daarnaast geef ik graag veel ruimte aan het vrij spelen van kinderen, ook de baby's. Zodat ze zelf de wereld kunnen ontdekken.' Speelgoed van natuurlijk materiaal helpt hierbij, evenals speelgoed dat niet te veel 'af' is, zodat een kind hieraan nog zelf iets kan beleven. Met een stuk hout of bijvoorbeeld pannetjes of een pollepel, die ik in de keuken gebruik, ontmoet een kind de wereld.
In Heemhuys Zonnekind zijn voor de kinderen verschillende hoekjes ingericht om in te spelen, zoals een bouw- en een poppenhoekje. We houden een regelmatige dagindeling aan, maar ik wil daarbinnen niet te star zijn. Ik kijk goed naar elk kind, naar wat hij of zij nodig heeft. Omdat ik een klein groepje, van vier a vijf kinderen heb, is daar alle mogelijkheid toe.
De dagindeling bevat rustmomenten en natuurlijk rond het middaguur gezamenlijk eten aan de grote eettafel, waar op andere momenten gezellig wordt geknutseld, getekend en gezongen. Alles begeleid met veel liedjes en versjes. Ik houd erg van zingen en neem mijn Heemhuys-kinderen hier graag in mee. Daar genieten ze zo van. Je ziet ze stralen. Als je goed kijkt, zie je in elk kind een stukje van de zon.

Voor meer informatie en kennismaking kunt u Judith Klijnsma bellen: 06-51445687 of mailen:

print deze pagina...